Little Secrets

FREE SHIPING TO GREECE OVER €39 & TO CYPRUS OVER €100

ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €50 ΔΩΡΟ 1 SHOWER GEL 300ML

Κυτταρίτιδα οδηγός επιβίωσης!

Η κυτταρίτιδα, όπως ήδη έχω αναφέρει είναι από τα πιο γνωστά αισθητικά γυναικεία προβλήματα και κατά την γνώμη από τα πιο πολυσύνθετα ή αλλιώς ένα ζήτημα «φωτά»

έχω κάνει μια λίστα με αυτά που θα μας βοηθήσουν αποδεδειγμένα να βελτιώσουμε την όψη της.

  1. Σωστή διατροφή!!!!! Ναι ναι ναι φίλες μου, όσο κλισέ και να είναι, η προσεχτική διατροφή μας δίνει και σε αυτό το πρόβλημα λύση! Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, μειωμένα λιπαρά θα βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της κυτταρίτιδας.
  2. Ενυδάτωση!! Και δεν μιλάμε μόνο για μια τοποθέτηση υδατικής κρέμας, αλλά μιλάμε για ενυδάτωση εκ των έσω! Ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός μας βοηθά στην αποτοξίνωσή του σώματος και επομένως στην υγεία του δέρματος. Συστήνω πάντα να αυξήσουμε τις ποσότητες του νερού και να πίνουμε διουρητικά τσάγια ή αφεψήματα, (λουίζα, πράσινο τσάι κα) πολλά φυτικά συμπληρώματα διατροφής επίσης μπορούν να βοηθήσουν αρκετά.
  3. Γυμναστική. Η συστηματική  γυμναστική θα σε βοηθήσει πολύ. Όταν συνυπάρχουν και παραπανίσια κιλά η αερόβια γυμναστική και το κολύμπι είναι τα ιδανικά.
  4. Τέλος τα στενά ρούχα! Σε  αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα εσώρουχα. Όταν φοράμε ένα πολύ πολύ στενό τζιν, υπάρχει μια δυσκολία στην κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου με αποτέλεσμα να δημιουργείται οίδημα και επομένως κυτταρίτιδα.
  5. Κακές συνήθειες τέλος! Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι μια κακή συνήθεια είναι το βραδινό snacking και θα συμφωνήσω μαζί του! Βέβαια αναφέρομαι στο κάπνισμα όπου δυσκολεύει την αιματική κυκλοφορία και στην αυξημένη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών τα οποία δημιουργούν τρομερές κατακρατήσεις και αποβάλλονται δύσκολα από τον οργανισμό.
  6. Η απολέπιση  είναι μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, κατά την οποία απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και το βοηθά να αναγεννηθεί. Παράλληλα, διεγείρεται η ροή του αίματος. Έτσι, η επιδερμίδα ανανεώνεται και δε συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα αυτή να φαίνεται πιο λεία και αποτοξινωμένη. Σας προτείνω την καθημερινή εφαρμογή για δύο εβδομάδες του Botanical Sculpt Scrub step 1 στις προβληματικές ζώνες  και θα με θυμηθείτε.. Οι εξαιρετικοί του κόκκοι σε συνδυασμό με τα θαυματουργά του έλαια το καθιστούν στα καλύτερα scrub της αγοράς.
  7. Εφαρμογή τοπικών προϊόντων περιποίησης. Το σωστό μασάζ είναι αυτό που θα συμβάλλει στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Το σωστό μασάζ, λοιπόν, επιτυγχάνεται με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις στα προβληματικά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο αποσυμφορίζεις το σημείο και αυξάνεις τη ροή του αίματος (προκαλείς την επιθυμητή υπεραιμία).  Σε αυτό το σημείο να πω ότι υπάρχουν μαγικά συστατικά, αιθέρια έλαια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ!  Μία επιλογή τέτοιων συστατικών έχει γίνει στη σειρά Botanical Sculpt flower oil step 2 και Botanical Sculpt cream step 2 όπου η καθημερινή του χρήση θα σας εντυπωσιάσει.
  8. Επαγγελματικές θεραπείες σώματος στο ινστιτούτο. Με την βοήθεια της τεχνολογίας και την εξέλιξη της κοσμετολογίας μπορείς να πραγματοποιήσεις στην αισθητικό σου πολλές θεραπείες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Κλείνοντας θέλω να προσθέσω ότι υπάρχουν μέρες που η κυτταρίτιδά μας είναι πιο έντονη.

Έχει να κάνει α) με το ορμονικό μας σύστημα. Τις μέρες που έχουμε ή περιμένουμε περίοδο οι κατακρατήσεις μας είναι πιο έντονες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις γόνιμες μέρες αλλά και σε γυναίκες που για κάποιο λόγο παίρνουν φαρμακευτική αγωγή με ορμόνες.

β) κακή διατροφή την προηγούμενη μέρα, πχ αν έχεις πάει σινεμά το προηγούμενο βράδυ κι έχεις φάει ένα κουτί ποπκορν τότε καλύτερα μην δοκιμάσεις μαγιό. Τα αλατισμένα τρόφιμα καθώς και λιπαρά φαγητά και οινοπνευματώδη ποτά μας πρήζουν άμεσα.

Κάτι που εμπειρικά θέλω να σας πω είναι ότι η κυτταρίτιδα είναι και ένα εφέ φωτός, πολλές φορές στα κάθετα φώτα ενός δοκιμαστηρίου κοιτάμε το σώμα μας και σοκαριζόμαστε με το πόσο κυτταρίτιδα έχουμε!!! Δεν είναι πάντα έτσι, ο σωστός φωτισμός τα κάνει όλα καλύτερα.

Αυτά… ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά!

Αφροδίτη